[ad_1]

«Боротися зі шкідниками самостійно – небезпечно для життя!» - в Україні запустили гарячу телефонну лінію з питань ПЕСТ-контролю

Із 20-го липня громадська спілка ПЕСТ-контроль України запустила безкоштовну гарячу телефонну лінію для звернень підприємств і громадян із питань контролю шкідників – 073-810-84-37. Крім цього, в Україні утворили п’ять регіональних осередків громадської спілки, зокрема, один із них у Полтаві. У кожному із осередків працює інспектор, який може надавати кваліфіковану допомогу та консультації. У Полтаві таким інспектором є Людмила Шихова, яка представляє підприємство, що із 2009-го року займається знищенням шкідників.

Із інспектором ми поспілкувалися про те, чому було важливим відкрити телефонну лінію і у яких випадках на неї можуть телефонувати громадяни.

На гарячу телефонну лінію може зателефонувати громадянин, якому неякісно обробили квартиру. Або, приміром, у нього завелися якісь комахи – і він не знає, що із ними робити. Мова йде про будь-яких шкідників – сільськогосподарських, садових, квартирних. Чому потрібна саме така безкоштовна всеукраїнська телефонна лінія? Тому що людям набагато спокійніше зробити анонімний дзвінок та розповісти про наявну проблему. Зазвичай, люди або соромляться говорити про питання шкідників, або біжать купувати препарати невідомого походження та ефективності. У підсумку – проблему шкідників не вирішують, кошти на препарати витрачають, а ще й шкодять своєму здоровю. Адже після обробки часто живуть у тому ж протруєному середовищі. Насправді, ми доносимо ту думку, що повідомити про проблему і звернутися до спеціалістів – це не соромно, — розповідає Людмила Шихова.

На гарячу телефонну лінію можуть звернутися також представники підприємств харчової галузі та отримати фахову консультацію – що робити, щоб убезпечити підприємство від комах. Дзвінки приймаються централізовано – у Києві. А в разі потреби після звернення на підприємство виїжджає громадський інспектор. Якщо йдеться про неякісну обробку – то розбирається, хто, якими препаратами та у який спосіб проводив протруєння. Також інспектор вказує замовнику на недоліки, які дозволили шкідникам проникнути на підприємство.

Крім цього, усі заклади громадського харчування, виробники продукції незабаром мають перейти на норми ХАССП. А однією із їх складових є контроль шкідників.

Слід розуміти, що будь-який шкідник – це рознощик інфекції. А ПЕСТ-контроль – це, насамперед, біобезпека, — пояснює наша співрозмовниця.

Головний акцент інспектор робить на тому, що зі шкідниками, звісно, потрібно боротися, але робити це мають фахівці. Тільки тоді можна отримати гарантовано високий результат і не наразити на небезпеку власне здоровя.

Нагадаємо, раніше керівник підприємства розповідала нам про правильну боротьбу зі шкідниками.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

[ad_2]

Источник: 0532.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *